TJENIS ***** ! :D

Typ världens sämsta updatering idag, - men liksom.. Jag har påsklov & är nyopererad! I eftermiddags åkte vi hem till S en liten stund :) Hon försökte (LÄS: försökte) lära mig spela schack, - men det gick inte alls bra. Jag vet knappt vad schack går ut på, hehe ! Annars då, - vad har ni gjort idag? (: Tell me! Jag har mejlat Veckorevyn om platser på VR's turné här i malmö den 2:de september, och fick svar för nån timme sen att jag och Gabbi står med på gästlistan nu :D Det ska bli jätte kul!

 Det är inne på BikBok. Man kommer få en massa rabatter & erbjudande och innan man går får man en fullproppad goodiebag! Platserna är "först till kvarn", - så vi hade tur som fick 'plats' :D FÖRRÄSTEN! Jag håller på & spelar in en videoblogg.. HAHA herregud! Aja, vi får se om jag lägger upp det.

11.OO +

Godmooorgon :)
Gabbi väckte mig HALV TIO så jag är jätte trött, - haha ! Nä men vi hade jätte kul igår :) Wallander'n vart riktigt bra! Kolla på den, kolla på den, kolla på den! Hihi. Nu ska jag sova.., eller något. Eller jag ska kolla på film. - DET ska jag göra! Vi hörs senare idag :) Okay? Kram !

TJENA MITTBENA

Ligger här i sängen brevé Gabbi och tittar på Juno & äter chips o chokladöverdragna bilar :D Mumms! Senare ikväll / natt ska vi kolla på nyaste Wallander :DD 

ELIN TIPSAR : CONCEALER

Idag inne på Make Up Store testade jag "Cover all mix" pennorna, - och jag älskar dom! Helt UNDERBARA! Man behövde inte ta alls mycket (som man behöver med min nuvarande consealer..) utan bara dutta pytte lite och ändå få jätte bra resultat! :D Dock kostar pennorna skjortan (c:a 230:- för 3 st i färgerna gul, orange och beige) men dem är definitivt något jag ska önska mig / köpa senare :D ! 

I'M HOME !

Nyss hemkommen från stan :)
Åt lunch med pappa på E H, jag käkade Laxbagel (eller biiiiigel som jag säger ^^) & drack cola till det :D Fick med mig hem en eyliner från Isadora & Saltvattenspray från Proffs ! Visar bilder sedan (a' Sedan svängde vi förbi Hemmakväll och hyrde 3 filmer till ikväll (Gabbi kommer och sleepovar) - Wallander "Vålnaden", 2O12 och The box. Köpte även en film ;) - Juno! Nu ska jag duscheliduscha. Tjing!

HIHI

Tjena, - det vart inte igår ! Haha nä men hejsan igen :) 
Gick jätte bra på sjukhuset! Dem tog bort gamla, tjocka gipset, doktorn som opererade knäet tittade på det & jag fick ett nytt tunnare SVART gips! (Fick välja färg, valde svart. Hehe ! Matching you know?) Knä't hade förrästen läkt jätte fint och det fanns inga tecken på inflamation eller något.. Jag har ett långt sår på vänstra sidan av höger knäskål ;) 

Det blir ingen övernattning med S idag, - men antagligen imorrn så :D ! Jag & pappa ska förrästen även sticka ner till stan imorgon och äta lunch :) Jag ääälskar Espresso house's laxmackor (a' Kameran följer med antagligen så var beredda på några 'stadsbilder' senare ! :D Vad har ni hittat på idag? :)


G - G - B D

Godmorgon, Godmorning & Buenos días :)
Första dagen på påsklovet dårå och det känns mucho nicias (spengelska, yes!) Idag ska jag inte direkt göra något speciellt. Sticka upp till sjukhuset & få nytt gips.. Sedan tänkte jag ringa nån kompis och fråga om nån har lust att sova över eller något S kommer antagligen och sover här ikväll :D (a' Ska också göra klart allra sista uppgiften på Robinson Crusoes ! Ska skriva en dagbok om 'livet på ön' :s Hehe ^^ Hoppas iallafall att ni har en mysig dag. Pussar! /Elin

Förrästen! Nyss skulle jag ringa till min mamma på hennes jobb, och hon har nyss bytat jobb. Alltså har hon fått en ny mobil = nytt mobilnummer. Så jag gjorde det klassiska felet och ringde fel till det gamla numret ! ;) Pinsamt..

NYINKÖPT !


50:- från H&M
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Idag kände jag för att socialisera mig lite, - så jag och pappa stack upp till mobilia :) Fikade på E H, kollade på vita converse & jag fick med mig hem ett par ljusrosa solbrillor från H&M (bild) Kan definitivt se framför mig en solbrun Elin med slitna jeansskjorts, slitet halvlockigt hår & brillorna i sommar :D Imorgon får jag ett nytt, tunnare gips & jag tog allra sista sprutan idag :D Wiho! Nu ska jag fortsätta redigera porträtt. See you later alligator!

SKITDAG.

Idag är en skitdag. Ingenting funkar! Gipset skaver på hälsenan och jag är riktigt pissed of. Jag kan inte göra någonting på påsklovet, har jag kommit på. Åka till stan? Det blir jobbigt med kryckorna. Sova över hos en kompis? Funkar inte. Bada? Då blir gipset blött. Ligga hemma i soffan med datorn? Japp, det är det enda som funkar. Åhh vilket kul påsklov detta ska bli! :) Blir inte stallet idag för det regnar :(

"TYCK SYND OM MIG" - BABBEL

God kväll ((-:
Blev inte mycket till updatering i eftermiddags med både Emmi & Gabbi kom förbi.. Jag & G gick ut vid fyra tiden för att fota porträtt (- igen, haha !) men självklart gick solen i moln innan vi hann börja fota, så bilderna blev lite halv gråa "/ Menmen, dom blev Okej (a' Tidigare ikväll åt vi våfflor till efterrätt (en dag för sent, yes!) som jag gjorde. Dock är ju det tråkigaste som finns att passa våfflorna i gärnet, så dom smakade lite munk eftersom våfflorna nästntill blev friterade.. - Sen tog pappa över iallafall ;)

Imorgon är det lördag.. Jag ska sova sent, ta min spruta som jag tar 1 gång / dag i 1O dagar för att minska risken för blodpropp efter operationen förra Torsdagen & ev sticka upp till stallet och foooota! Kan man inte rida kan man ju faktiskt stå på läktaren och reta sig själv.. Gud vad jag längtar till jag kan börja rida & spela tennis. Efter sommarn, - då j*klar! OM jag kan fortsätta med tennisen, villsäga.. Är inte säkert eftersom det inte är en bra sport för knäet :s Vi får se vad dem säger på återbesöket på Måndag :) Då kommer jag även antagligen få byta gipset mot ett mycket tunnare :D YEEAH !  Jag längtar även till om 6 v då jag slipper både kryckorna, gipset & mjukisbrallorna som jag mer eller mindre bor i eftersom jag varken kan ta tights eller jeans på mig.. Jaja ! Puss på er.

13 GRADER VARMT

Godmorgon :)
Skatan vilket härligt väder det är här i Malmö :o Det är förmiddag och det är redan ungefär 15 grader varmt ute!! Underbart. Ljuset är också jätte fint, - så jag tror att det blir porträtt fotografering med Gabbi senare idag igen :D Idag är sista skoldagen innan påsklovet för alla lyxiga människor som INTE har hela benet gipsat.. Fast mitt påsklov började ju redan förra Torsdagen (a' Nu ska jag sätta mig på studdsemattan och bli brunis :) Kram ! 

DAGEN I TEXT !

Hej igen :)
Gud vilken mysig eftermiddag det blev med Gabbi! Som jag sa innan kom hon förbi med ett paket Delicato - chokladbollar som vi satte oss med på studdsemattan och pratade bort flera timmar! :D Sedan drog jag fram kameran och det blev fotografering i solen.. Efter en hel del trixande med inställningar (fotade Manuellt, - det blev finast!) så hittade vi dom perfekta! Bilderna blev verkligen fina! Gabbi är otroligt snygg! 

Sedan vid 15.OO-tiden gick vi ut på gatan där det var jätte fin eftermiddagssol och fotade ännu mer och spelade in filmer! Alltså en film blev verkligen outstanding x''D Man måste verkligen ha humor för att skratta åt den x) Om jag säger såhär; Lillfinger, "konstig Elin - min" och en massa skratt! ;) Imorgon kommer Emmi en liten stund (Hon ska till New York under påsklovet :o) och efter det kommer Gabbi igen :)) <3 Förrästen! För exakt 1 v sedan låg jag på sjukhuset & var nyopererad..

PORTRÄTTFOTOGRAFERING

Skulle bara berätta att jag lever, hehe :) Favorit-Gabbi kom hit vid ett-tiden med lite fika och så, så just nu sitter vi ute på studdsemattan och fikar & pratar. Vädret är fabolöst! (a' Riiktigt varmt! Jag och Gabbi sitter i jeans / mjukisbyxor och kortärmat.. Vi håller iallafall just nu på med en porträtt fotografering! :) GRYMMA bilder blir det! Gabbi är en väldigt duktig modell, och tillslut hittade vi rätt kamerainställningar :D


ELIN HAR EN ÅSIKT!

Förlåt, men jag måste skriva av mig! Nu är jag riktigt pissed of.. 

Jag tittade nyss på senaste avsnittet av Uppdrag Gransking på svtplay. Det handlade om en 14-årig tjej i Örnsköldsvik som blev våldtagen av en 15-årig skolkamrat på skolans toalett mitt en vanlig dag. Flickan berättade om händelsen för hennes kompisar / polisanmälde händelsen men nästan INGEN tror henne. Alla tror att hon ljuger för att få pengar och uppmärksamhet, och hennes sk "vänner" vänder ryggen till henne och tror istället på gärningsmannen 'Oskar' (eller Dennis som jag har luskat fram att han heter) eftersom han är en "schysst populär kille som har lätt att få tjejer". Dennis kallas in på förhör och gång på gång nekar han för brott, men 3:de förhöret erkänner han och döms & tvingas byta skola. Fastän han är dömd finns det folk som vägrar tro på att han är skyldig. 

Tre månader efter våldtäcken är det skolavslutning men 'Linnéas' familj väljer att resa bort istället (/ flytta 50 mil från hemstaden) för att deltaga. Istället bjuds Dennis in till cermonin i kyrkan för att titta på sina frd klasskompisar som slutar nian (tror jag?) och får sina betyg. I slutet kommer han fram till kompisarna med en bukett vita rosor som han delar ut till var och en tillsammans med en kram. Sedan överröstas han av applåder och jubel, - fastän han är dömd till våldtäkt på mindreårig?!? På kvällen är det fest vid havet, och då tvingar Dennis med en 17-årig tjej ('Jennifer') in i ett omklädningsrum och våldtar henne. Jennifer berättar efteråt om det för sina kompisar / polisanmäler och pga några vittnen och DNA bevis blir han snabbt dömd för våldtäkt. FORTFARANDE finns det folk som "inte tror att han har gjort något" och att "DNA bevisen inte stämmer". 
Uppdrag granskning intervjuade Prästen som bjöd in Dennis till skolavslutningen i kyrkan. Ungefär såhär lät intervjun:

Prästen: Jag tyckte det var jätte fint & modigt av killen att komma till kyrkan och ge kompisarna blommor.
U G: Du vet väl att Dennis var dömd för våldtäkt innan han kom till kyrkan?
Prästen: Nej, det visste jag inte.. Men det gör ingen skillnad, - jag tyckte ändå det var fint gjort!
U G: Vet du vad han gjorde efter avslutningen? På en fest våldtog han ännu en tjej.
Prästen: Ojj herregud..! ...Stackars kille.. Och det är ju liiiite synd om tjejen också.

ALLTSÅ ÄR HAN STÖRD PÅ RIKTIGT ELLER?!?? Jag trodde att Prästen skulle visa lite mycket omtanke för tjejen när han sa sista raden, - men icke! Ska prästar inte behandla alla likadant? - Vavavava? Sånt här gör mig riiktigt förbannad. Detta är ett skäl till varför jag vill (ska) bli polis, - jag vill hjälpa andra & sätta dit idioter..

Som grädde på moset, - det finns massor av folk på facebook, bilddagboken & bloggar som mordhotar tjejerna som blev våldtagna. Dom säger b.la att "Dom ska skicka någon som ska våldta dom så dom kan känna hur det känns att 'verkligen' bli våldtagen". Det finns även grupper på Fejjan.. Psykiatiker? 

LALALALALA

Jag har inte gjort mycket idag heller. Fotat lite egopics i eftermiddagssolen. Jag & pappa ska antagligen strax bege oss till Hemmakväll och hyra film, och jag tänkte köpa New Moon! :D 

edit: Nu har jag New Moon, - och bäst av allt! Den är bara minminmin! Nu ska jag smälta lite framför Robert Pattinson, puss!

WATERDROPS




Canon EOS 500D + Canon EF 5O mm f/1.8

Lekte med vatten nyss. Bilderna blev väl OK, men för att vara nybörjare funkar dom väl? (: Den nedersta är min favorit.  -Tell me what you think?

VARDAGS GODSAKER

Gårdagens middag: Rostbiffsmörgåsar & chokladbollar till efterrätt. Mumms!

DET ÄR SYND OM MIG.

Idag har jag inte gjort mycket, faktiskt. Ungefär lika mycket som jag har gjort dom senaste dagarna.. Soffpotatisat mig i soffan med datorn & fotograferat, gråtit över hur synd det är om mig som inte får idrotta, cykla osvosv på 6 veckor och lite annat. Just nu kliar det under gipset precis när man inte kommer åt med handen. Perfa! Somsagt, - det är synd om mig.


I MIN KAMERAVÄSKA:

Kamerahus: Canon EOS 5OOD.
Denna kameran fick jag 21 mars 2O1O av mina föräldrar eftersom jag har opererat mig! Jag äälskar den! Knapparna sitter på bra ställen & kameran känns skön i handen. Det finns möjlighet att filma i HD kvalité vilket jag gillar jätte mycket.. Fastän man har satt på filmen så kan man justera skärpan så det hela tiden är fin skärpa när man filmar!


Objektiv: Canon EF 5O mm f/1.8.
Jag har inget kitobjektiv, utan köpte istället Canon's fasta femti :D Objektivet gillar jag starkt! Bilderna blir jätte fina och det passar utmärkt som porträtt-objektiv. Det blir en grym bakrunds oskärpa på bilderna, vilket jag tycker om! Många säger att objektivet känns lite "plastigt" och "skramligt" men det är absolut inget som jag har tänk på / irriterat mig på.
Kompaktkamera: Samsung L1OO
- Min ögonsten! Kameran vart min första digitalkamera som jag fick 18 okt 2OO8 (min 12-års dag) Det var tack vare denna kamera som jag fick upp mitt kameraintresse! Dock eftersom jag har min systemis nu ligger Samungen på hyllan.. Men jag kommer absolut ha med den till ställen där jag inte vill ha med min Canon EOS 5OOD!

Övrigt: Jag har även ett stativ, väska & 8 GB minne.

Nästa inköp: Fjärrutlösare

BILDERNA ÄR LÅNADE FRÅN GOOGLE.

MÅNDAG .

Ungefär såhär har min morgon sett ut! Bilder fotade med Canon EOS 5OOD + Canon EF 5O mm f/1.8


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Pappa var nyss i skolan & hämtade en massa böcker i mitt skåp.. Så nu har jag en massa uppgifter att göra! Wihoo! B.la 6 uppgifter om Robinson Crusoe, - bara man tänker på det vill man begrava sig under täcket i soffan..

FÖRSTA BILDERNA MED SYSTEMKAMERAN:

Canon EOS 5OOD & Canon EF 5O mm f/1.8

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Åhh jag äälskar min systemkamera! Bildkvalitén är fabolös.. Har testat att filma lite också, - och herregud! Sån bra kvalité :o Man kan liksom ställa in skärpan meddans man filmar (a'

JAG HAR FÅTT EN SYSTEMKAMERA!!

Jag. Har. Blivit. Med. Systemkamera!!!!!! Pappa & lillsyrran kom för c:a 1 h sedan hem med 2 paket, - ett innehållande Canon EF 5Omm f/1.8 & ett med mina drömmars drömkamera, - en Canon EOS 5OOD! Kan ni förstå hur glad jag är????! Eller nej, det tror jag inte ni kan x) TACK MAMMA OCH PAPPA!!!!! <3 Batteriet laddas just nu, men var beredda på en bildbomb senare ikväll :DDD


SOME BABBEL..

Tjenis !
Jag vet att jag har lösenordskyddat bloggen ett tag pågrund av bloggrenovering, men jag bloggar endå (a' Elin i ett nötskal or what? 8) Om du är ny som läsare har jag bara 2 ord att säga. - Välkommen välkommen! Elin heter jag, ligger just nu hemma och hämtar mig efter en knäoperation som jag vart med om i Torsdags.. Jag är gipsad på hela höger benet och kan knappt gå på toaletten själv, - nån som antecknar? :D Tur att jag iallafall har min Apple laptop 'Lappis' som alltid ställer upp och håller mig sällskap ;)

Nu ska jag titta på The hills maraton på MTV så det är dax att vinka adjö *vinkar* Hejsvejs! :)

RSS 2.0